FAQ – ofte stillede spørgsmål om robotter

Hvordan kommer man i gang med robotter?

Vores tilgang er at gennemføre en Potentiale afdækning for en Robotløsning
Og næste step vil naturligt være:

  • Sammen går vi en rundtur i produktionen, hvor vi ser og taler om muligheder for robotter
  • Vi diskuterer og fastlægger Interfaces: hvad kommer før robotcelle og hvad kommer efter robotcellen
  • Vi bliver enige om at i2r udarbejder en Conceptual Design / potentiale afklaring, der er et dokument som afklarer/fremlægger løsningsforslaget

Jeg har en meget lille produktionsvirksomhed med få ansatte. Hvorfor skal jeg tage fat i jer?

Selv små virksomheder kan med fordel benytte robotter – det handler om den rette opgave & løsning og endelig den rigtige finansiering af løsningen. En robotløsning kan i de fleste tilfælde leases for noget mindre end dét en produktionsmedarbejder typisk koster. Og så er der god økonomi med det samme.

Jeg har en stor produktionsvirksomhed og har godt styr på mit produktionsapparat. Hvorfor skal jeg tage fat i jer?

Vi antager at virksomheden ikke endnu er begyndt at bruge robotter. I sådant et tilfælde er der ofte et ikke udnyttet potentiale for yderligere automatisering, hvor robotter kan overtage en række håndteringsopgaver og yderligere digitalisering kan skabe øget flow og produktivitet. Vi ser på opgaven med friske øjne udefra. I2r er virksomhed der ikke laver andet end at scope opgaver og lave løsninger. Vi er en ”Ole opfinder”. Vi kører struktureret i projektfaser og til aftalt økonomi. Vi ser ofte at kunden har haft ambitioner om ”vi gør det selv” – men realiteten er at driften ”stjæler” al tiden så kunden ikke når det selv.

Giv mig et eksempel på en virksomhed, I for nyligt har hjulpet – hvilke konkrete fordele har de fået ud af jeres indsats og viden om kollaborative robotter?

Vi har for en Lifescience virksomhed i DK med ca. 1000 ansatte leveret en løsning med fire samarbejdende robotter, der hver samarbejder med en operatør. Vi fik opgaven fordi kunden erkendte at driften tog al kundens egen tid. Vores fokus er eksekvering af projekter. Vi kommer med nye ideer udefra, 1 ugentlig projektmøde og x måneder senere står der en løsning.

Hvad er typiske lavthængende frugter, når vi taler om robotter, som I hjælper industrivirksomheder med at høste?

De typiske opgaver er håndtering af emner ind/ud af en bearbejdnings-proces/maskine, der erstatter ”ensidigt gentagen arbejde” som en operatør tidligere ville udføre. Vi gennemfører en potentiale afklaring, hvor vi spotter forskellige steder der kan automatiseres og vi sætter økonomi på løsningen ”hvad koster det?”. Derefter er det at
tage de nemmeste opgaver først og lave en handlingsplan omkring hvilken opgave hvornår og hvorfor.

I kommer på banen, når kunden vil købe robotter og når de skal implementeres, og I kan også hjælpe med at maksimere udbyttet af allerede installerede cobots. Hvilke aha-oplevelser får jeres kunder typisk undervejs?

Kunden oplever at vi ser på robotopgaven med andre øjne, tænker ud-af-boksen, forenkler processen og kombinerer mekanik/proces og programmering i én samlet løsning.

 

 

top